16. 11. 2023.

Zdravlje, sport i edukacija kroz ARIST!

Mladi iz Kolašina su imali prilike da zajedno sa timom Medicinskog fakulteta i stručnjacima Komisije za antidoping istraže svijet sporta, zdravlja i fer-pleja kroz inovativni projekat ARIST.

Radionica Komisije za antidoping “Igraj pošteno!” ponudila je i uzbudljiva predavanja o važnosti fer-pleja u sportu, kao i o posljedicama dopinga. Mladi su imali priliku da saznaju kako sportska medicina i pravilna ishrana mogu doprinijeti zdravlju sportista i rekreativaca, te kako se antidoping vrijednosti integrišu u stil života mladih sportista.

Projekat ARIST, pod rukovodstvom prof. dr Snežane Pantović sa Medicinskog fakulteta iz Podgorice, teži da kroz edukaciju i inovativne programe poveže zdravlje, sport i turizam. Ovo nije samo edukativni projekat, već i prilika da doprinesemo razvoju zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Cilj projekta je edukovati mlade o značaju fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i pravilne upotrebe suplemenata. Kroz ovaj projekat želimo dati “vjetar u leđa” oblasti pametne specijalizacije, posebno u oblastima održivog i zdravstvenog turizma.

Sa mladima u Kolašinu ispred Komisije za antidoping su se družili dr Aleksandar Vujičić, dr Olivera Prodanović i dr Predrag Maraš. Priliku da se bolje upoznaju sa svijetom medicine i antidopinga narednih dana će imati mladi u Beranama i Pljevljima. KOMISIJA ZA ANTIDOPING

09.11.2023.

ARIST i Komisija za antidoping

Edukativni projekat ARIST u organizaciji Medicinskog fakulteta i partnerskih institucija Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Crne Gore te Komisije za antidoping, kroz predavanja, radionice, druženje sa sportistima ukazuje na značaj fizičke aktivnosti, ishrane i rehabilitacije na psiho-fizičko zdravlje sportista i rekreativaca, i potencijale za razvoj zdravstvenog turizma. Jedan od ciljeva je i integrisanje antidoping vrijednosti u stil života mladih sportista i rekreativaca.  

Teme namijenjene mladima od 13 do 19 godina obuhvaćene projektom ARIST predstavljene su u Mojkovcu u Centru za kulturu.

🔵U Mojkovcu će se danas razgovarati o značaju fizičke aktivnosti, psiho-fizičkom zdravlju sportista i rekreativaca, ali i o sportskom turizmu. 🔵Teme… | By Jutarnji program Dobro jutro Crna Goro | Facebook

Dio antidoping tima – dr Aleksandar Vujičić, dr Olivera Prodanović 
Radionica i kviz u Mojkovcu – dr Aleksandar Vujičić

7. 8. 2023. 
Sportisti, ljekari, farmaceuti, pravnici – svi zajedno za čist sport u svakoj prilici 


1. 7. 2023. 
Bar, rukometni kamp JR4, i neprocjenjivi saveznik u antidoping aktivnostima dr Vujičićoj


24. 6. 2023. 
Bar, rukometni kamp JR4, i neprocjenjivi saveznik u antidoping aktivnostima dr Vujičićoj


18. 6. 2023.
Svako mjesto je dobro za edukaciju – aerodrom Podgorica, pred odlazak crnogorske atletske reprezentacije na Evropsko atletsko ekipno prvenstvo u Poljskoj


11. 6. 2023.
Antidoping simpozijum, Medicinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, Komisija za antidoping


31. 5. 2023.
Divno popodne uz mačevaoce u Tivtu


25. – 26. 4. 2023.
Antidoping edukacija u Komisiji za antidoping – doping kontrolori i oni koji to žele da budu11. 2. 2023. 
Komisija za antidoping, nakon obuke podsjećanja za doping kontrolore